SUBSIDIE EXPERT | TRAINER

Quickscan processen

Een quickscan is een beperkt onderzoek binnen een organisatie of van een bepaald proces. Het doel is een globale evaluatie, waarbij de belangrijkste kansen, knelpunten en verbetermogelijkheden worden benoemd.

Elke quickscan levert focuspunten op.

Dit zijn de redenen om een quickscan te doen:

Vaak is er geen tijd om zelf tijd te besteden hieraan. Dan is het fijn als iemand anders dit uit handen neemt en de tijd kan besteden aan de vragen binnen de keten. Een vragenlijst beantwoorden is niet bedreigend en leveren de punten op die aandacht nodig hebben.


Een quickscan is een thermometer die als het ware de temperatuur van het proces op dat moment meet. Duidelijke vragen, opgesteld door experts die de processen zelf heel goed kennen. Direct een beeld van aandachtsgebieden verkrijgen.


Managers willen graag weten wat er in de processen te verbeteren valt en zijn daarmee afhankelijk van hun eigen kennis en die van de medewerkers. Het is goed om een objectief iemand ernaar te laten kijken, die ook nog eens een overview heeft. 

Is dit herkenbaar?

“By answering Marian's questions, we got a good idea of the level of control we are in. The consult we had from her after filling in the Quick scan has led to a professional advise on issues that need improvement in our organisation and the way to achieve these improvements. Marian is capable of making complex matters simple and helping organisations by getting in control on a higher level.”

Suzanne Leclaire, ex-director Pier K, Haarlemmermeer

Welke quickscan is nodig?

Quickscan subsidieproces

Quickscan subsidieproces

Quickscan financiële processen

Vragen?  

Maak een afspraak