Maakt financiele processen eenvoudiger

Ben jij klaar voor verandering?

Het beschrijven en verbeteren van processen komt in al mijn opdrachten naar voren, in meer of in mindere mate. Dit de basis van een organisatie en beheersing en het verbeteren ervan is voor mij een tweede natuur geworden.

Iedereen in dit proces is gelijkwaardig, elke handeling in het proces is belangrijk van hoog tot laag. Dat vind ik mooi aan (proces)management: er is geen verschil tussen functie, leeftijd, geslacht, cultuur, achtergrond, kennis en competenties. Iedereen is belangrijk in dit proces. 

Een proces waar iedereen blij van wordt

Processen beschrijven en verbeteren is voor medewerkers niet altijd het leukste ding om te doen. Vaak verdwijnt dit in de kast en wordt er niet meer naar gekeken. Door mensen in de gehele keten van het proces erbij te betrekken en de processen om te zetten naar werkinstructies gaat dit meer leven. Het is belangrijk dat beschrijvingen begrijpelijk zijn en direct toepasbaar in de dagelijkse uitvoering van de werkzaamheden. 

 Het uiteindelijke resultaat van verbeteringen in het proces moet iets opleveren voor de medewerkers: eenvoudiger en efficiënter, minder handmatige handelingen, dus minder kans op fouten. Een proces waar iedereen blij van wordt. In mijn opdrachten is dat voor mij het streven en insteek: beter beheersbare processen, ketengedachte, waar kan en nodig digitaliseren & automatiseren en kwaliteitsbewaking & sturing op de processen.

Mijn naam is Marian Koek

Ik ben accountant & business controller met een onderwijsbevoegdheid. Maar ik zeg altijd dat ik heel simpel ben en probeer daardoor alles terug te brengen naar de basis, zodat iedereen dit kan begrijpen. Kennisoverdracht aan medewerkers is in al mijn opdrachten een belangrijk onderdeel. Daar word ik ook blij van!

Ik werk graag met modellen en ben hands-on en praktisch ingesteld, oplossingsgericht en strategisch, resultaatgericht zonder het menselijk aspect uit het oog te verliezen en met de nodige dosis humor. 

Het is mijn missie om (financiele) processen eenvoudiger te maken, verbinding te zoeken met alle spelers in het ketenproces en daar waar nodig overbodige stappen eruit te halen. De mens en cijfers samenbrengen dat is mijn doel. 

Juist als outsider kan ik objectief kijken naar de processen en medewerkers en met nieuwe ideeën komen voor verbetering en digitalisering. 

Je kan het allemaal zelf doen, of kiezen voor een frisse blik....

Iedereen is een radertje in het proces en wanneer iemand een andere kant uitdraait, stagneert het proces. Door de verbinding te zoeken met alle medewerkers in de keten creëer ik meer bewustzijn, begrip en bundeling van kennis, waardoor je gezamenlijk tot verbeteringen kan komen. 

Klanten huren mij in voor:

  • advisering ten aanzien van hun subsidieproces
  • jaarrekeningproces: opzetten en verbeteren
  • trainingen geven, o.a. jaarrekening lezen, business modellen
  • business control: met aandacht voor 'in control' zijn
  • procesbeschrijvingen en verbeteringen

Ik doe dit allemaal niet zelf, maar zoek de verbinding met anderen. Draagvlak en eigenaarschap zijn belangrijke voorwaarden voor succes.

Ik geef niet snel op en probeer altijd een (creatieve) oplossing te vinden.

Mijn levensmotto's zijn:

Een dag niet gelachen, is voor mij een dag niet geleefd! Elke dag is een nieuw begin!

Ik hou van reizen en andere culturen om mijn blik te verruimen. Ik ben auteur van het boek 'Ik verdien meer!' 

Wil je ook de processen eenvoudiger maken? 

MAAK EEN AFSPRAAK